Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Prosba

0.0
Prosba

Potřebné ingredience

Prosím napiš te mi recept na šlehačkovo-tvarohový krém. Budu dělat první dort pro moji dceru k 1. narozeninám. Dá se pak potáhnout modelovací hmotou, aniž bych tam musela dávat nějaký máslový krém?
Děkuji :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdravuska1 12. 2. 2010, 14:53
a já dělám 2x pudink a 500ml mléka, 1lžíce hl.mouky, cukr dle chutí a pak tamzašlehám tak půlku másla po vychladnití, krém vydrží dlouho, nic se tam nezkazí a dávám to k broskvím, mandarinkám, banánu... a podle pudinku mám i příchutě nejčastěji vanilka a čokoládoví (^)
Katuš B. 12. 2. 2010, 11:14
dělám stejný jako Lucka a většinou ze dvou šlehaček a je fakt výborný (zajic), já nejčastěji pak přidávám i broskve. (hello)
anete1 12. 2. 2010, 9:34
Já dělám trošku jinak,bez tvarohu:1 šlehačka vyšlehám,potom přidám 2 zakysané smetany,2 vanilkové cukry a 1 lžíci mletého cukru.
pekna 12. 2. 2010, 8:44
1 smetana ke šlehání (250 ml) 1 měkký tvaroh bez tuku (250 g, klidně i ve vaničce, ten používám nejčastěji) moučkový cukr podle chuti (cca 4 lžíce) Nejprve vyšleháme smetanu s cukrem do hustého krému. Poté vmícháme tvaroh a dobře promícháme, aby se chuti spojily. Někdy potřebuji krém lehčí, proto použiju dvě smetany a trochu více cukru na jeden tvaroh. Žádný ztužovač ani želatinu nedávám a krém se mi nikdy neroztekl. Tento krém je ideální ve spojení s ovocem, například na "Skleněných koláčích" (viz článek Piškotové těsto). Pokud je krém odlehčený dvěma šlehačkami, lze do něho přimíchat několik lžic kokosové moučky a případně přikápnout kokosový likér nebo sirup, potom je výborný v kombinaci s kakaovým těstem a čokoládou. na tento krém se nedá dát marcipán!!!!musíte udělat mantinely z máslo krému (hello)
brabantík 13. 2. 2010, 9:06
@pekna Děkuji za recept, tak nakonec nevím, jestli budu dělat tvar. - šleh. - chci udělat dort k 1. narozeninám pro dceru, je tady toho spousta, že jsem bezradná - nevím co. Bude to můj první dort. Asi radši udělám nějaký vanilkovo-máslový krém, na ten se snad marcipán dá dát. Máte krásné dorty. (clamp)
Venunka 12. 2. 2010, 14:55
@pekna (Y) (Y) (Y) (Y)dělám stejně a je fakt výborný (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie